Finalistene er klare

Legg igjen en kommentar

Juryen har plukket ut Fjellstrand, Co2Bio og Havkraft som de tre finalistene til Spir-prisen. Prisvinneren offentliggjøres under Fornybarkonferansen førstkommende mandag.
De tre finalistene representerer vidt ulike løsninger som også er på ulike stadier. Fjellstrand er i ferd med å bygge sin første batteridrevne ferge, Havkraft er i ferd med å få på plass en 1:1 prototype av sin bølgekraftkonverter , mens Co2Bio har fått gratis CO2, men mangler testanlegg for sin algedyrking.

– Totalt har vi fått inn ti gode kandidater som representerer et bredt spekter av virksomheter og idéer innenfor klima- og miljøteknologi. Alt fra store bedrifter til mindre grasrotinitiativ. Vi er glade for bredden disse representerer og ikke minst at det også har vært deltakelse fra alle tre vestlandsfylkene., sier Martin Hirth i Bergen Næringsråd, som sammen med Lars Henrik Paarup Michelsen i Norsk Klimastiftelse har utgjort sekretariatet for Spir. At juryarbeidet har vært krevende bekreftes av Michelsen. – Det har vært gjennomført to jurymøter og flere av kandidatene har fått forespørsel om å sende inn mer informasjon slik at juryen har vært trygg på at de gjør de riktige valgene. I tillegg har det vært viktig å fortelle alle historiene gjennom http://www.spirprisen.no og sette et tydelig stempel på Vestlandet som en ledende region for klima,-miljø- og fornybarløsninger, avslutter Michelsen.

Vi gjør oppmerksom på at jurymedlem Anders Jakobsen er styremedlem i Co2Bio og selvsagt ikke har deltatt i vurderingen av denne bedriften.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s